Fiske är för alla

Något många förknippar med fiskare är att det skall vara medelåldersmän med militärfärgade alternativ gröna/bruna kläder som sitter på en stubbe vid vattnet och pratar norrländska så hårt att man knappt kan förstå vad de säger.

Till er vill jag säga att så är inte alls fallet idag. Idag fiskar fler och fler. Från barnsben upp till dödsåldern sitter/står vi där med våra spön kvinnor som män och hen. Det är en del av tjusningen med att fiska. Alla intressanta möten av folk från alla olika slags bakgrunder. Jag har träffat många fiskare av de båda olika könen och någon mittimellan och alla har de lika intressanta historier om både fiske och vardagsliv. Jag minns ett möte med en stor chef på en fabrik i Karlstad. Det var en tävling där och jag inklusive klubben skulle delta. Det var en glad herre runt 50-års ålder som by weekday klädde sig i kavaj, slips och finskor. Men på helgen då var det nedlortade fiskebrallor och en camouflage väst som gällde. Han hade de mest roliga historierna om hur fel folk tar på varandra bara för att man lär använda ett visst klädesplagg för att verka auktoritär i vardagen.

Han sa: ”Många verkar tro att jag går klädd så för jämnan. Men då brukar jag säga att hade jag fått bestämma helt själv utan fördomar hade jag gått i ett par sköna mjukisbyxor och en fiskehat.”

Jag svarade han med att jag tror det hade gett honom en hel del glada miner och skratt. Alla har ett liv utanför jobbet och tyvärr måste man ha passande kläder i vissa positioner även då folk borde få gå klädd som de vill om det inte är en säkerhetsrisk. Men sånt är livet. Därför det är så trevligt med alla dessa möten efter arbetstid då de visar sin civila och personliga sida, en sida man inte alla gånger vill eller kan visa under arbetstimmarna.

 

fiske-tävlingDet var en lite kort introduktion till något jag hoppas kunna driva vidare med och detta skall helt klart vara en av de röda trådarna i min blogg. Att fiske är för allt och alla. De som vill får vara med. Inte som på den gamla tiden då man inte fick vara med och spela fotboll bara för att man inte var tillräckligt bra. Är du dålig, då lär vi dig och vi fiskare delar gärna med oss av våra knep och tricks.

Något tidningen fiske för alla har hållit hårt vid under långt tid. Gilla gärna deras facebook sida! En av mina stora favoriter faktiskt! Bör ses och läsas, har själv varit prenumerant runt 7 år nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *